Izabran najbolji igrač sedmice u Ligi prvaka: Da, nelogično je...

Senegalci najuporniji

Izabran najbolji igrač sedmice u Ligi prvaka: Da, nelogično je...

E. Škorić

Iza nas je uzbudljiva sedmica evropskog nogometa, a najveće iznenađenje priredili su nogometaši Rome.

Roma je šokirala Barcelonu i 3:0 pobjedom u Rimu u utorak navečer uspjela da se plasira u polufinale Lige prvaka. Malo ko je vjerovao u Rimljane poslije 4:1 trijumfa Barcelone na Nou Campu, no Edin Džeko i društvo uspjeli su da naprave čudo.

Ugodno je iznenadio i Liverpool, koji je u dva meča s ukupnih 5:1 eliminisao Manchester City, a zamalo i da Juve šokira Madrid, no Real se golom Ronalda s penala u 93. minuti plasirao u polufinale.

U izboru UEFA-e za najboljeg igrača Lige prvaka u prošloj sedmici bilo je nekoliko kandidata: Sadio Mane, Edin Džeko, Mario Mandžukić, Arjen Robben...

Odlukom posjetitelja stranice uefa.com, na kraju je nagradu ponio Mane, mada je recimo i Mohamed Salah puno zaslužniji za uspjeh Redsa, a da ne govorimo i o golovima Mandžukića u Madridu, te partiji našeg Dijamanta, koji je zabio gol i iznudio penal u izbacivanju Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stoga je nelogično da nagradu ponese Mane, no jasno je da su ipak Senegalci bili najuporniji u 'klikanju', pa je Mane pomalo i nezasluženo ponio epitet igrača sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije