Igrači Koreje u čudu

Izbacili Njemačku s Mundijala, a kada su se vratili kući navijači ih gađali jajima

E. Čaušević

Reprezentacija Južne Koreje napravila je senzaciju pobjedom protiv Njemačke (2:0) u zadnjem kolu grupne faze kojom je poslala Elf kući.

Pored Njemačke, koja je najneugodnije iznenađenje grupe, od Mundijala su se također oprostili i igrači Južne Koreje. Koreanci su u sjajnom meču savladali Njemačku, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju u osminu finala.

Iako su predstavljeni kao heroji gotovo u cijelom svijetu čini se da to i nije baš tako u Koreji. Naime, reprezentacija Južne Koreje vratila se kući s Mundijala, a nezadovoljni navijači su ih gađali jajima što je šokiralo fudbalere i trenere ovog tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi