Izbori pred vratima? Ko će predstavljati Tuzlanski kanton u Fudbalskom savezu BiH?

Bira se novo rukovodstvo

Izbori pred vratima? Ko će predstavljati Tuzlanski kanton u Fudbalskom savezu BiH?

E. Čaušević

Skupština Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo ovog Saveza te će biti predloženi kandidati za sastav novog Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH trebala bi biti održana 20 decembra.

Izborne skupštine u kantonalnim savezima biće održane do kraja godine, nakon čega se očekuje sazivanje skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH, a najmanje mjesec nakon toga i sazivanje skupštine krovnog saveza.

Zanimljivo će biti na skupštinama kantonalnih saveza, a očekuje se i nekoliko promjena, posebno kada se radi o predstavnicima kantona u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH.

Promjene će se, kako SportSport.ba saznaje dogoditi i u Tuzlanskom kantonu, a kako sada stvari stoje, odnosno prema raspoloženju tamošnjih fudbalskih radnika, klubova te članova kantonalne skupštine, priznati sportski radnik Azmir Husić je taj koji će interese klubova sa ovog područja braniti u Fudbalskom savezu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husića je već nekoliko opštinskih i gradskih saveza (Lukavac, Živinice, Tuzla.. ) istaklo kao svog kandidata, a zanimljivo je pa i pohvalno da iza njegove kandidature kako neslužbeno saznajemo stoje i njegov sadašnji, ali i bivši klub, Tuzla City i Sloboda.

Na kraju dodajmo da će odluku donijeti članovi skupštine, koju će izabrati dva kandidata za IO FSBiH a onaj od te dvojice koji bude imao više glasova na skupštini krovnog saveza ući će u IO krovne kuće bh. fudbala. U prethodna dva mandata ovaj kanton u Fudbalskom savezu BiH je predstavljao Nurdin Peštalić.

Top Komentari

Make075
Najbolji moguci izbor.
5 0
realista1982
Od dolaska u Slobodu, cilj mu je ulazak u savez, podrška sa moje strane jer je sigurno osoba koja će se boriti za kanton sa najboljim fudbalerima (neće biti statista kao predhodni)...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi