Izdao si se: Giovinco tvrdi da nije došao zbog novca, a spomenuo ga već u drugoj rečenici!
Omalenom fudbaleru se predviđala velika karijera. Ipak, nikada nije uspio da ostvari sva predviđanja, pa je postao mnogo popularniji daleko od rodne zemlje (Foto: EPA)

Italijan se zbunio

Izdao si se: Giovinco tvrdi da nije došao zbog novca, a spomenuo ga već u drugoj rečenici!

M. Šljivak

Sebastian Giovinco postao je ove zime novi igrač saudijskog Al Hilala.

Italijanski fudbaler je protekle četiri godine proveo u ekipi Toronta, ali je odlučio da se preseli u Aziji i da potpiše za saudijski Al Hilal.

Iako zarađuje ogroman novac u ovom klubu (10 miliona eura po sezoni), on tvrdi da nije došao zbog novca. Otkrio je svoje razloge.

"Nijedan fudbaler nije osvojio ligu u Evropi, Americi i Saudijskoj Arabiji. Želim biti prvi koji će to učiniti i ispisati historiju. Volim izazove i zato sam došao ovdje", istakao je Giovinco.

Omaleni Italijan (163cm) otkrio je i kako mu je Toronto FC nudio smiješan iznos za nastavak saradnje.

"Početkom oktobra, Toronto mi je poslao smiješnu ponudu za nastavak saradnje. Nakon svega što sam učinio za klub prethodnih godina, očekivao sam mnogo bolju ponudu. Bio sam veoma razočaran, nisu iskazali poštovanje", rekao je italijanski fudbaler.

Odrekao se Giovinco i broja 10, iako mu je omiljeni. Razlog je što kapiten Al Hilala nosi ovaj broj.

"Desetka mi ostaje omiljena, ali kapiten kluba Al-Shalhoub ga nosi i smatrao sam da je ispravno da tako i ostane. Odlučio sam uzeti broj devet jer sam u proteklim godinama postigao veliki broj pogodaka", dodao je Giovinco.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je karijeru počeo u Juventusu, bio je na posudbama u Parmi i Empoliju, a kako u Torinu nije bilo više mjesta za njega, odlučio je da ode u SAD, gdje se odlično snašao.

Postao je jedan od najboljih MLS igrača i sa Torontom je osvojio titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti