Sebastian Giovinco sve dogovorio s Al-Hilalom

Napušta Toronto

Sebastian Giovinco sve dogovorio s Al-Hilalom

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Sebastian Giovinco već nekoliko sezona igra u američkom MLS-u gdje s dosta uspjeha nastupa u dresu Toronta.

Giovinco je jedan od najboljih fudbalera MLS-a, te je svojim igrama u Torontu mnoge ostavljao bez teksta. U prethodnim prelaznim rokovima mnogo evropskih klubova bilo je zainteresovano za bivšeg igrača Juventusa, ali je on odbijao povratak u Evropu.

Međutim, čini se da je došlo vrijeme da Giovinco napusti Toronto, te će mnogi sigurno biti iznenađeni njegovom odlukom. Naime, ovaj 32-godišnji fudbaler odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji i to u dresu Al-Hilala. Navodno, dogovor je postignut i ostalo je još samo zvanično da se potvrdi transfer.

Giovinco je u Toronto došao 2015. godine iz Juventusa i na 142 utakmice za ovaj klub postigao je 83 gola i upisao 51 asistenciju. Prije dvije godine s Torontom je postao prvak MLS lige. S Torontom je ovaj omaleni fudbaler imao ugovor na još godinu dana i nije poznato koliko će njegov klub zaraditi od ovog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi