Izdavanje urbanističke dozvole stvar formalnosti

Uskoro kreće izgradnja istočne tribine

Izdavanje urbanističke dozvole stvar formalnosti

A. Beganović

Stadion Grbavica će uskoro konačno dobiti novu, modernu istočnu tribinu.

Prema informacijama iz izvora bliskih klubu, Željezničar je dobio pozitivno mišljenje Zavoda za izgradnju u postupku izdavanja dozvole.

Općina je tražila mišljenje od Zavoda da je izgradnja u skladu sa prostornim planom Kantonom, što je Zavod i potvrdio, pa je izdavanje urbanističke dozvole sada samo stvar formalnosti.

Tako će gradnja istočne tribine stadiona Grbavica započeti vrlo brzo, a treba spomenuti i da su danas iz FK Željezničar predstavili njen budući izgled (kao na fotografiji).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je krajnje vrijeme da se država Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine i Kanton Sarajevo konkretno uključe u projekat rekonstrukcije stadiona Grbavica, ali ne samo njega, već i ostalih sportskih borilišta u našem glavnom gradu i širom BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi