Izet Hajrović odbio Hitzfelda, brat Sead zaslužan za to

Izet Hajrović potpisao pristanak da igra za BIH

Izet Hajrović odbio Hitzfelda, brat Sead zaslužan za to

M. Šljivak

Izet Hajrović će u budućnosti vjerovatno nositi dres Bosne i Hercegovine.

Prema pisanju švicarskih medija, Izet je podnio zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, te sada očekuje odgovor FIFA.

Hajrović je debitovao za slekciju Švicarske protiv Tunisa u novembru prošle godine, a odigrao je sedam minuta. Ipak, odlučio je da se više ne odaziva pozivu Ottmara Hitzfelda, te je podnio zahtjev za dobivanje bh. pasoša.

Prema pisanju medija u Švicarskoj, najveću zaslugu u tome ima njegov mlađi brat Sead, koji je nedavno obukao dres mladih Zmajeva, te je privolio i Izeta da isto uradi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Saopštio sam svoju odluku selektoru Hitzfeldu. Nije dobro prihvatio moju odluku, ali sam mu rekao da ja želim igrati za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Hajrović za medije u Švicarskoj.

Hitzfeld je odmah potom najavio kako on neće odustati od Hajrovića, te mu je spreman poslati poziv za prijateljski meč sa Brazilom 14. augusta, ali, ipak, čini se kako je Izet donio definitivnu odluku i da će u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.