Izgleda da imamo sljedeću veliku švedsku zvijezdu

Nevjerovatni Alexander Isak nastavio seriju

Izgleda da imamo sljedeću veliku švedsku zvijezdu

Čini se kako švedska fudbalska reprezentacija u budućnosti neće imati problema sa postizanjem golova. 

Nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića Švedska je ostala bez velike zvijezde, ali čini se kako mladi napadač Real Sociedada Alexander Isak ističe kandidaturu da ga naslijedi.

Isak se stavio u prvi plan kada je u pitanju globalni nivo prije nekoliko dana kada je u okviru Kupa kraja postigao dva pogotka protiv Real Madrida na stadionu Santiago Bernabeu, a danas je nastavio sa golovima.

On je zatresao mrežu Athletic Bilbaa u baskijskom derbiju i na taj način nastavio fantastičnu seriju. Bila je ovo šesta uzastopna utakjmica u svim takmičenjima na kojima postiže makar po gol, a ukupno ih je u tom periodu postigao osam jer je Realu i Osasuni davao po dva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno gledano, Isak je u ovoj sezoni odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima i postigao čak 14 golova što je za jednog 20-godišnjaka fantastičan uspjeh.
Iako je jako mlad on je dobro poznat i u dresu reprezentacije jer je do sada upisao 11 nastupa i dao četiri gola.

Obzirom da je već tako uspješan čini se da će ga Sociedad u svojim redovima moći zadržati tek do ljeta i prelaznog roka. Za Isaka će se sigurno interesovati brojni evropski velikani i samo je pitanje koji će klub na kraju odabrati.

Top Komentari

AzorAhoi
Sjećam se kad ga je AIK prodao BVB-u,zamjena mu je bio Suljo The Killer Krpić ?
1 0
jc999
Da nije migracija nikad oni ne bi imali zvijezdu...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti