Izgleda kao Terminator: Lewandowski ne izlazi iz teretane

Sprema se za drugi dio sezone

Izgleda kao Terminator: Lewandowski ne izlazi iz teretane

Endin Čaušević

Fudbaleri minhenskog Bayerna spremaju se punom parom za nastavak prvenstva u njemačkoj Bundesligi.

Bavarci u prvom dijelu sezone nisu oduševili navijače svojim igrama, no nadaju se da je kriza iza njih. U drugom dijelu sezone ćemo imati konačno borbu u Bundesligi za prvaka jer je Borussia Dortmund trenutno ispred Bayerna.

Također, sigurno da Bayern ima velike ambicije i u Ligi prvaka gdje su uvijek jedni od favorita. Pred ekipom Nike Kovača je dosta posla, ali sigurno da ga raduje činjenica da se igrači vrijedno spremaju za nove izazove.

To se posebno odnosi na Roberta Lewandowskog koji je zimsku pauzu odlučio iskoristiti da se što bolje pripremi. Poljak je dosta vremena provodio u teretani, a to se itekako vidi na njemu. Od navijača je čak dobio nadimak "Terminator".

Fotografija Dream Team.

Benjamin Pavard uskoro potpisuje za Bayern

Novi član bavarskog velikana postat će sjajni francuski fudbaler Benjamin Pavard koji se već dugo povezuje sa prelaskom na Allianz Arenu.

Nakon dugih pregovora čini se kako je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić sa Stuttgartom ipak dogovorio transfer i to već u januaru.

L'Equipe je jutros objavio kako je Pavard odlučio da potpiše za Bayern i da će ga Stuttgart prodati kako bi došao do novca kojim bi doveo nova imena u tim i koja im mogu pomoći u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dogovor Pavarda i Bayerna trebao bi biti potvrđen u narednim danima, a tako je Barcelona ostala kratkih rukava, iako su se i Katalonci povezivali sa mladim fudbalerom.

Vrijednost transfera francuskog defanzivca u Bayern iznost će između 40 i 50 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti