Izgleda sve, samo ne jednostavno: Cesc je morao da izabere 11 najboljih saigrača

Nije mogao sve uvrstiti u tim

Izgleda sve, samo ne jednostavno: Cesc je morao da izabere 11 najboljih saigrača

Edmir Škorić

Mnogo je dobrih igrača s kojima je Cesc Fabregas dijelio svlačionicu, ali Španac je morao da izabere njih 11.

Dakle, nije lako bilo Fabregasu, koji je igrao za Barcelonu, Arsenal i sada za Chelsea, da odabere najbolji tim s kojim je imao priliku da igra.

"Kada su me upitali da nabrojim 11 najboljih s kojima sam igrao, morao sam to brzo učiniti, pa sa možda neke propustio navesti", kazao je Fabregas.

U idealnom timu španskog veznjaka tako su se našli: Iker Casillas, Dani Alves, John Terry, Gerard Pique, Jordi Alba, Lionel Messi, Patrick Vieira, Andres Iniesta, Eden Hazard, Diego Costa, Thierry Henry.

Zaista jedna nevjerovatno kvalitetna ekipa i igrači koju su obilježili proteklih 15-ak godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, postoji i veliki broj igrača koji su možda zaslužili mjesto u tom sastavu, ali ih Cesc nije naveo, a to su Dennis Bergkamp, David Villa, Carles Puyol...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi