Zeljković kreće u realizaciju obećanja: Tuzla, Banja Luka i Mostar dobijaju nove terene

Kako je predsjednik NSBiH i najavio

Zeljković kreće u realizaciju obećanja: Tuzla, Banja Luka i Mostar dobijaju nove terene · Ekskluzivno

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je nedavno izgradnju 12 premijerligaških terena u svom mandatu na mjestu čelnog čovjeka bh. fudbala.

Gostujući nedavno u podcastu Moja garaža-moja pravila, Zeljković je istakao da je projekat spreman i da će izgradnja početi već tokom ljeta.

"To mi je prvi projekat kojeg hoću da ispunim. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekat. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Počet ćemo već tokom ljeta sa izgradnjom", rekao je Zeljković i dodao je:

"Da li ćemo izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog budžeta, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu", rekao je Zeljković.

Predsjednik NSBiH polako kreće da ispunjava obećanja i kao što je to najavio, uskoro će krenuti izgradnja tri terena, a na ljeto će nove terene dobiti Tuzla, Banja Luka i Mostar (Bijeli Brijeg).

Tereni na kojima igraju bh. premijerligaši dobit će novu i savremenu podlogu, a to će sasvim sigurno povećati i kvalitet fudbala na bh. terenima.

Treba svakako istaći da će NSBiH preko Evropske fudbalske federacije osigurati veliki dio novčanih sredstava za izgradnju travnjaka, što je svakako velika stvar.

Zeljković ima zaista velike planove kada je u pitanju bh. fudbal. Razgovarao je u Švicarskoj sa čelnim ljudima UEFA i FIFA i istakao je kako je uvođenja VAR tehnologije naredni korak za bh. fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno", kaže Zeljković i nastavlja :"I u ovom segmentu imaćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetiću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, 'VAR ne mijenja fudbal, VAR čisti fudbal'. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum".

Zeljković kaže da će u realizaciju ovog obimnog projekta krenuti već ovog ljeta, a očekuju da, od sezone 2022/2023. NSBiH bude spreman za uvođenje VAR sistema.

Promo

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Jedan Bošnjacima, jedan Srbima, jedan Hrvatima.. Da se ne bi ljutili. Heeee sirotinjo i Bogu si teška. Kome u Banja Luci??
18 4
Neddim1
Teren u Banja Luci je jedan od boljih u ligi, al' hajd nacionalni kljuc i ta s*anja.
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi