Zeljković razgovarao s Infantinom: "VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno"

Razgovarali na UEFA-inom kongresu

Zeljković razgovarao s Infantinom: "VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno"

E. Čaušević

Boravak u Švicarskoj na Kongresu UEFA prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković iskoristio je za kratak sastanak i razgovor sa predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom i predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom. 

Tema sastanka sa Infantinom je bila uvođenje VAR tehnologije u domaćem takmičenju.

"VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno", kaže Zeljković i nastavlja :"I u ovom segmentu imaćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetiću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, 'VAR ne mijenja fudbal, VAR čisti fudbal'. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum".

Zeljković kaže da će u realizaciju ovog obimnog projekta krenuti već ovog ljeta a očekuju da, od sezone 2022/2023. NS/FS BiH bude spreman za uvođenje VAR sistema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delegaciju NS/FS BiH na UEFA Kongresu čine predsjednik Vico Zeljković i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Top Komentari

MethodMan
Vico više uradi za ovo par mjeseci nego ovi za 10 godina
7 4
bistrik87
Kod nas bi i tu uspjeli prevare pravit
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi