Izgubio nogu u padu aviona, ali zna da se šali na svoj račun

Jakson Follmann oduševio svijet

Izgubio nogu u padu aviona, ali zna da se šali na svoj račun

Endin Čaušević

Jakson Follmann, jedan je od trojice članova Chapecoensea koji je prije godinu dana uspio da preživi pad aviona u Kolumbiji.

U velikoj tragediji koja je pogodila ovaj brazilski klub poginule su 72 osobe, a samo trojica igrača Chapea su uspjela da prežive. Među njima je bio i golman Follmann koji je u ovoj nesreći izgubio nogu, ali je uspio da se u potpunosti oporavi.

Follmann nosi protezu koja mu olakšava da hoda, ali i da nastavi trenirati fudbal za svoju ljubav. Ovaj golman učestvovao je u humanitarnoj utakmici i oduševio je cijeli svijet jer je pokazao da ga ova nesreća nije mnogo promijenila.

Naime, on je u jednoj situaciji odglumio prekršaj i pokazao sudiji da je dobio udarac u protezu, te da ga upravo na tom mjestu boli. Ovim potezom izmamio je smijeh na tribinama, ali i kod igrača na terenu. Follmann zaista ima veliko srce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi