Izjava Joea Harta je primjer kako trebaju razmišljati pravi profesionalci

Dotakao je dno, ali ne odustaje

Izjava Joea Harta je primjer kako trebaju razmišljati pravi profesionalci

Vjerovatno niko u svijetu fudbala nije dotakao toliko dno kao nekadašnji engleski reprezentativni golman Joe Hart. 

Hart je do prije četiri godine bio na vrhuncu karijere. Branio je za Manchester City i reprezentaciju Engleske, ali sve se promijenilo nakon što je na klupu Građana došao Pep Guardiola. Odmah je dao doznanja Hartu da na njega više ne računa jer ne zna igrati nogama a to je kod Španca najbitnije.

Od tada su krenule njegove avanture po brojnim klubovima. Bio je u Torinu i West Hamu prije nego što je prije dvije godine potpisao za Burnley. Mnogi su mislili da je već tada dotakao gotovo dno, ali prevarili su se jer je ova sezona pokazala da može pasti još niže. Hart naime ne brani nikako čak ni u Burnleyju gdje je postao tek treća opcija i jasno je da će ponovo morati mijenjati sredinu

Ugovor mu ističe za mjesec dana ali uprkos brojnim poteškoćama on je spreman da se uzdigne iznad svega i ponovo oživi svoju karijeru. Namjera mu je da to bude van Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moja želja je još jača sada, ova situacija natjerala me je da shvatim koliko želim da igram fudbal. Shvatam da neću igrati za Real Madrid, ali mislim da nisam izgubio vještinu, znam fudbal, samo želim da ponovo budem veliki dio nečega i da doprinosim klubu", kaže Hart i nagovještava u koju zemlju bi mogao otići:

"U Italiji sam uživao, u cijelom iskustvu druge zemlje i kulture, definitivno bih probao to ponovo. Vjerujem da će biti klubova koji će željeti da me dovedu. Dobra sam lovina, nemam ugovor, iskusan sam i gladan – samo želim da igram na najvišem nivou na kojem mogu, a u Engleskoj osjećam da to neću moći“, pčoručuje 33-godišnji golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi