Joe Hart sebi osigurao novi klub

Napustit će Burnley

Joe Hart sebi osigurao novi klub

Admin Čaušević

Pomalo zaboravljeni Joe Hart je uspio pronaći novi klub u doba totalne paralizacije fudbala na Ostrvu. 

Bivšem golmanu engleske reprezentacije ugovor s Burnleyem ističe na kraju sezone, a ovaj 33-godišnjak će svoj fudbalski hljeb i dalje zarađivati u Engleskoj.

Naime, prema navodima The Suna nardni klub u Hartovoj karijeri će biti Derby County koji se takmiči u Championshipu s minimalnim šansama da ostvari promociju.

Hart je u Burnley stigao 2018. godine, međutim njegova forma je naglo krenula silaznom putanjom zbog čega je izgubio svoje mjestu u timu i nije mu ponuđen novi ugovor.

Nekadašnja "jedinica" Manchester Cityja se zimus dovodila u vezu s prelaskom u Beškitašk te nekoliko klubova iz MLS-a, ali čini se da će cijelu karijeru provesti u Engleskoj, ne računajući jednosezonski izlet u italijanski Torino 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi