Musemić: Nismo imali sreće; Pranjić: Nećete vjerovati, ali nisam zadovoljan bodom

Nakon remija u Konjicu

Musemić: Nismo imali sreće; Pranjić: Nećete vjerovati, ali nisam zadovoljan bodom

E. Oštraković

Igman i Sloboda podijelili su bodove danas u Konjicu u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat bio je 1:1.

Iako je Igman tokom cijelog susreta bio dosta bolji i opasniji protivnik, gosti su se odbranili i u Tuzlu ide važan bod.

Vidno nezadovoljan nakon osvajanja samo jednog boda na današnjoj utakmici bio je trener Igmana, Husref Musemić.

"Odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme imali bezbroj šansi. Ispostavilo se to pravilo za promašene prilike i kaznu. Ne mogu nešto igračima zamjeriti. Ako stvorite toliko šansi, zabijete jedan gol, jasno je da sreća nije bila na našoj strani", rekao je Musemić.

U narednom golu Igman gostuje kod Borca.

"Ima još sedam kola, 21 bod je u igri. Mi smo danas planirali tri boda, ali šta je tu je, borimo se dalje", završio je Musemić.

Oglasi

Pomalo iznenađujuća bila je izjava trenera Slobode, Danijela Pranjića, koji je istakao da nije zadovoljan bodom.

"Nećete vjerovati, ali nisam zadovoljan. Naravno svaki bod je jako bitan i način na koji smo ga osvojili me može zadovoljiti. Ne mogu se oteti dojmu da smo drugo poluvrijeme mogli iskoristiti njihove nedostatke. Ne smijem gledati, bod je velik, ali moramo biti sretni, ali nije ovo način na koji ja želim igrati. Ono što sam rekao poslije Posušja, osjeti se strah u igračima. Uhvatit ćemo se za ovaj bod, imamo dvije utakmice kući koje su možda ključne utakmice. To moramo dobiti. Kažu da ništa ne moraš u životu, ali to su nam previše bitne utakmice", rekao je Pranjić.

Ostala je velika gužva na dnu tabele i nakon ovog kola, te je stvarno nemoguće prognozirati ko naredne sezone neće igrati u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je nakon današnjeg remija na posljednjoj poziciji sa 25 osvojenih bodova, ali nije daleko mjesto koje vodi iz zone ispadanja.

Tamo se nalazi upravo Igman koji ima 26 bodova na svom kontu, isto kao i Leotar koji je na 11. mjestu na tabeli.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi