Iznenada propada transfer Fabregasa u Monaco?

Nova verzija priče

Iznenada propada transfer Fabregasa u Monaco?

Iako se činilo da je transfer Cesca Fabregasa iz Chelseaja u Monaco završena stvar, pojavila se i nova verzija priče.

Naime, britanski mediji tvrde da u Monacu nisu baš oduševljeni Chelseajevim zahtjevom u vezi sa ovim transferom. Iako Fabregasov ugovor sa Plavcima traje još samo pola godine, londonski klub za njega traži 12 miliona eura obeštećenja.

To je poprilično veliko obeštećenje i pitanje je da li će u Monacu pristati na to, mada ne bi bilo čudo da ipak odluče da dovedu Španca s obzirom da su u proteklih nekoliko godina mnogo zaradili prodajom igrača.

Thierry Henry silno želi da Monaco brzo angažuje Cesca Fabregasa, kako bi na njega mogao računati za vikend kada se Kneževi sastaju sa Marseilleom.

Cesc Fabregas se u subotnjoj utakmici FA Kupa oprostio od Stamford Bridgea i pitanje je samo dana kada će i zvanično napustiti ovaj klub.

Henry okuplja 'vršnjake'

Monaco je nakon 18 kola pretposljednji u Ligue 1 i bori se za opstanak, a ovog januara je odlučio dovesti nekoliko iskusnih igrača.

Prvi je potpisao iskusni 36-godišnji Brazilac Naldo. Henry je uvjeren kako će iskusni Brazilac donijeti stabilnost odbrani Monaca, koja je u jesenjem dijelu sezone primila 29 pogodaka, što je uz Dijon i Amiens najviše u francuskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još jedno pojačanje u defanzivi Monaca trebao bi postati 35-godišnji reprezentativac Portugala Pepe. Legendarni fudbaler Real Madrida i Porta raskinuo je saradnju sa Bešiktašom zbog neizmirenih obaveza i još prije januara je dobio slobodne papire i mogao je potražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi