Legija staraca kod Henryja
Dolaskom Thierryja Henryja na klupu Kneževa osjetilo se blago poboljšanje, ali daleko je to od onog Monaca kojeg smo gledali prethodnih godina (Foto: EPA)

Nakon Nalda stižu Pepe i Fabregas

Legija staraca kod Henryja

M. Šljivak

Ekipa Monaca odigrala je očajnu polusezonu i za sada se tim kojeg sa klupe predvodi legendarni Thierry Henry nalazi na pretposljednjem mjestu Ligue 1.

Otkaz Leonardu Jardimu i dolazak Henryja nije previše promijenio odnos fudbalera prema igri, pa su rezultati Kneževa itekako loši.

Samo 13 bodova iz 18 utakmica, ispadanje iz Lige prvaka ne zadovoljavaju čelnike ovog kluba, koji su odlučili da se u zimskom prelaznom roku pojačaju sa nekoliko novih imena.

Prvi je potpisao iskusni 36-godišnji Brazilac Naldo. Henry je uvjeren kako će iskusni Brazilac donijeti stabilnost odbrani Monaca, koja je u jesenjem dijelu sezone primila 29 pogodaka, što je uz Dijon i Amiens najviše u francuskom prvenstvu.

Naldo je od 2005. godine nastupao u Bundesligi. Prije nego što je došao za Schalke igrao je još za Wolfsburg i Werder.

Sljedeći su Fabregas i Pepe

Još jedno pojačanje u defanzivi Monaca trebao bi postati 35-godišnji reprezentativac Portugala Pepe.

Legendarni fudbaler Real Madrida i Porta raskinuo je saradnju sa Bešiktašom zbog neizmirenih obaveza i još prije januara je dobio slobodne papire i mogao je potražiti novi klub.

Iako su portugalski mediji objavili kako će se iskusni štoper vratiti u Porto, od toga neće biti ništa i on bi već u narednim danima trebao postati novi igrač Monaca i sa Naldom će činiti štoperski par u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, najveće pojačanje trebao bi biti dolazak španskog veznjaka Cesca Fabregasa. Iako tek 31-godišnjak, Cesc iza sebe ima ogromno iskustvo i sasvim sigurno će biti ključan faktor u igri veznog reda Kneževa.

Henry će tako u ekipi imati pravu "Legiju staraca", ali činjenica je da ovi fudbaleri imaju još dosta toga pokazati i Monaco će sasvim sigurno uz njih biti posve drugi tim u drugom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi