Iznenađenje na Koševu: FK Krupa osvojila bod protiv FK Sarajevo

Bordo tim bez pobjede

Iznenađenje na Koševu: FK Krupa osvojila bod protiv FK Sarajevo

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 23. kolu Premijer lige BiH dočekalo Krupu, a gosti su na kraju napravili iznenađenje i odnijeli su bod sa Koševa (0:0).

Krupa je prva prijetila i u osmoj minuti Lazar Marjanović je imao dobru šansu, ali nije uspio zabiti.

Sarajevo je potom preuzelo kontrolu nad utakmicom. Imao je domaći tim kontrolu nad loptom, ali nije uspijevao da stvori pravu šansu.

Istina, bilo je određenih pokušaja prema golu Kutića. Međutim, svi pokušaji su bili više nego jalovi i golman gostiju nije imao šansu da se istakne.

U finišu prvog poluvremena gosti su umalo poveli. Milanović fantastično proigrava Mandića, ovaj izlazi sam pred Kovačevića, ali ga ne uspijeva savladati i na odmor se odlazi bez golova.

Bordo tim u nastavak meča ulazi veoma ofanzivno. Redale su se šanse pred golom Krupe, no preciznosti nije bilo kod domaćih fudbalera.

Krupa je strpjivo čekala šansu iz kontri i u 76. minuti su umalo zabili gol. Rezervista Babić je izašao sam pred Kovačevića, a mladi golman ponovo sjajnom odbranom spašava Bordo tim.

U 80. minuti Krupa ostaje sa igračem manje. Mandić je isključen nakon dva brza kartona i Sarajevo je do kraja meča imalo prednost.

To nisu iskoristili. Iako su domaći napadali do kraja, ostalo je 0:0 i Krupa je došla do vrijednog boda.

Premijer liga BiH, 23. kolo:

Sarajevo - Krupa 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Bekić, Crepulja, Dupovac, Tatar.

Krupa: Kutić, Karišik,Makitan, Puzigaća, Marjanović, Palić, Nikodijević, Milanović, Miketek, Mandić, Zec.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze01
Ni sudija ne pomaže danas, šteta
1 32
motherfucker
karine sa lavora
0 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi