Četiri favorita igraju pred svojim navijačima, da li će se neko poskliznuti?

Premijer liga BiH

Četiri favorita igraju pred svojim navijačima, da li će se neko poskliznuti?

Edmir Škorić

U nedjelju se igraju preostale četiri utakmice 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon što su Sloboda i Mladost pomalo neočekivano poraženi na svojim tereima od Čelika i Radnika, pitanje je da li danas i ko može da iznenadi na gostovanjima.

Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar bit će domaćini, favorit su, ali jasno je svima da u fudbalu ništa nije gotovo unaprijed.

Bordo tim melje svoije rivale, ima sjajan niz pobjeda i sve su prilike da će se isti nastaviti na Koešvu danas protiv Krupe, no ni u ovom timu, iako su na dnu tabele, neće s bijelom zastavom doći u glavni grad.

Sarajevo je sredinom sedmice izborilo polufinale Kupa, ma 11 bodova više u odnosu na Zrinjski i na dobrom je putu da osvoji možda i duplu krunu, mada na Koševu sada prvenstveno gledaju na prvenstvo i idu od utakmice do utakmice.

Koliko su kladionice uvjerene u pobjedu Sarajeva? Ovo možda i najbolje govori.

Od svih današnjih timova, Sarajevo je pod najmanjim pritiskom, dok će Zrinjski u Mostaru definitivno imati veći pritisak protiv GOŠK-a.

Plemići su bez pobjede u drugom dijelu sezone i ako danas ne ostvare istu, mogu da sada već čestitaju Sarajevu na tituli.

Izabranicima Bake Sliškovića neće biti nimalo lako, s obzirom da im u goste stiže GOŠK, tim koji je dobio novog trenera Stanka Mišića i uradit će sve da izvuče neki bod, koji bi bio ogroman vjetar u leđa u toj borbi za opstanak.

Ni Željezničar nije najbolje otvorio drugi dio sezone, no pobjeda nad Mladosti i bod u Tuzli itekako su poboljšali "krvnu sliku" na Grbavici, pa Plavi s puno samopouzdanja dočekuju Zvijezdu.

U prošlom meču je Zvijezda šokirala Grbavicu, ali sada će u Dolini ćupova puno ozbiljnije da shvate svog rivala, a ne treba ni napominjati koliko je svaka utakmica bitna za Željezničar u toj borbi za Evropu.

Željo je danas veliki favorit, vidi se to i po OVIM kvotama...

Što se duela Širokog i Tuzle tiče, moglo bi da bude zanimljivo. Široki se plasirao u polufinale Kupa, ali mu u prvenstvu baš i ne ide u nastavku sezone. Nakon remija sa Zvijezdom, uslijedio je težak domaći poraz od Sarajeva (0:3), pa duel sa Tuzlom dođe kao prilika da se igrači Širokog iskupe navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City pod vodstvom Mirze Varešanovića slavila je u Krupi, napravila je dobar korak u borbi za opstanak, pa malo rasterećnije dočekuje duel na Pecari, a svaki bod bi mnogo značio za ovaj tim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Poskliznut će se Zvijezda,uzet će im željeŠČar bod !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti