Prazna Rujevica uspavala polufinaliste SP-a, Hrvate spašavao okvir gola
(Foto: EPA) Drugo poluvrijeme je bilo puno sadržanije od prvog, ali ipak nismo vidjeli golove na Rujevici.

Liga nacija - Liga A

Prazna Rujevica uspavala polufinaliste SP-a, Hrvate spašavao okvir gola

Večeras je odigrano još sedam utakmica Lige nacija, a najviše pažnje su privlačili mečevi Lige A. Jedan od njih je bio i onaj na Rujevici u kojem su u okviru Grupe 4 snage odmjerile reprezentacije Hrvatske i Engleske. Na kraju je ovaj duel završen bez golova, 0:0.

Bila je to repriza polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali utakmica nije opravdala očekivanja. Sigurno je da su tome doprinijeli problemi sa povredama na koje su naišla oba selektora, ali i prazne tribine stadiona Rujevica (zbog UEFA-ine kazne) koje su posebno u prvom dijelu "uspavale" fudbalere Hrvatske i Engleske.

Hrvatska je, ipak, nešto bolje otvorila utakmicu, ali nije uspjela stvoriti posebno opasne prilike. Izdvaja se ona iz 37. minute kada je Kramarićev šut odbranio Pickford.

Englezi su prvi udarac ka golu uputili u 44. minuti i odmah su mogli stići do vodstva. Dier je pobjegao hrvatskoj odbrani nakon kornera, šutirao glavom, ali je lopta pogodila desnu stativu Livančićevog gola.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a Engleska je dosta ozbiljnije otvorila drugo poluvrijeme.

U 51. minuti se Harry Kane našao u odličnoj poziciji, šutirao je iz peterca, ali je lopta ovaj put pogodila prečku gola Hrvatske.

Imao je odličnu priliku šest minuta kasnije i Marcus Rashford koji je izbio sam pred golmana domaćih Livakovića, ali ga nije uspio savladati. Hrvatska je prvi put u drugom dijelu zaprijetila u 70. minuti kada je Rebić iz obećavajuće pozicije šutirao daleko pored gola.

Kane je u 74. minuti zatresao mrežu gola Hrvatske, ali sudija Brych nije pokazao na centar, već je dosudio ofsajd.

Do kraja nije bilo promjene rezultata na Rujevici, ostalo je 0:0, pa se Englezi nisu uspjeli osvetiti Hrvatskoj za poraz u polufinalu Mundijala u Rusiji.

Drugi susret večerašnjeg programa u Ligi A je odigran u ovkviru Grupe 2 pošto je Belgija na svom terenu ugostila selekciju Švicarske. Domaći su na kraju slavili sa 2:1.

Belgija je bila nešto konkretnija u prvom dijelu, imala nekoliko šansi, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, Belgijanci u nastavku stižu do vodstva. Igrala se 58. minuta kada je sjajnu akciju Crvenih đavola golom za 1:0 krunisao Lukaku. Asistirao mu je Meunier.

Potom je progirala i Švicarska, prijetili su Zuber i Somer, a onda Nico Elvedi u 76. minuti spušta loptu za Gavranovića koji matira Courtoisa za 1:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Imala je ubrzo Belgija dobru priliku da vrati prednost, ali je Kompanyjev šut prozujao pored stative gola Švicarske. Ipak, domaći stižu do drugog gola i to u 84. minuti nakon još jedne odlične akcije. Strijelac je ponovo bio Lukaku koji je na taj način i postavio konačnih 2:1.

Top Komentari

Benjamingst
Ova Hrvatska je zivi prosjek, mogli su Englezi zabiti 2 do 3 gola.
16 12
Ibro
Ko da su pioniri igrali. Onaj Rashford bi promasio gol i da nema golmana na golu
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi