Island i Finska grabe ka Ligi B - jedni tuguju, drugi se raduju
Finska izrasta u veliku snezaciju Lige nacija, pošto sa 12 bodova, šest više od Grčke, ima pol poziciju za plasman u Ligu B.

Zanimljivo u Ligi nacija i večeras

Island i Finska grabe ka Ligi B - jedni tuguju, drugi se raduju

Island je večeras na svom terenu ugostio Švicarsku u 3. kolu Lige nacija (Liga A) u utakmici u kojoj mu je bio očajnički potreban barem bod kako bi imao nade za opstanak u Ligi A.

Ipak, iako je Island imao veliki broj šansi, Švicarska je svoje iskorištavala i na kraju slavila rezultatom 1:2.

Nakon 0:0 u prvom dijelu, Švicarska je do vodstva stigla u 52. minuti preko Seferovića koji je pogodio na asistenciju Xhake, da bi 15 minuta kasnije Lang postigao gol za 2:0. Ovaj put je asistent bio Shaqiri.

Island nije odustajao, a do gola je stigao u preko Finnbogasona u 81. minuti. Do kraja ipak Island nije mogao izbjeći poraz, te je ostao bez bodova u svojoj grupi. Švicarska ima šest bodova kao i Belgija, uz utakmicu više od Crvenih đavola.

Kada je u pitanju Liga C, Finska je upisala novu pobjedu, ovaj put na svom terenu nad Grčkom, i nezaustavljivo grabi ka plasmanu u Ligu B. Finci su slavili rezultatom 2:0, bili su bolji protivnik, a golove su postigli Soiri u 46. i Kamara u 89. minuti.

Reprezentacija Finske nakon ove pobjede ima 12 bodova na prvom mjestu u grupi, dok je Grčka na drugom mjestu sa šest bodova.

Zanimljiv susret u istoj grupi su odigrali Estonija i Mađarska. Ovaj duel je na kraju završen remijem 3:3. Povela je domaća Estonija preko Lutsa u 20. minuti, da bi četiri minuta kasnije Nagy poravnao na 1:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zatim su Mađari u 54. minuti stigli do preokreta, ali je Patkai u 70. minuti postigao autogol za 2:2. Poveli su potom Estonci u 79., ali je Szalai u 81. postavio konačnih 3:3.

Kada je u pitanju Liga D, viđen je remi bez golova Bjelorusije i Moldavije, dok je Luksemburg sa visokih 3:0 na svom terenu savladao San Marino. Strijelci golova su bili Turbel, Sinani i Thill.

Top Komentari

DamirT
Realno Island je zalutao u Ligu A.Ima repki koji su u Ligi B bolji od njih
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti