Iznenađenje u 'slučaju Olmo': Španci znaju gdje nastavlja karijeru

Sjajni fudbaler Dinama

Iznenađenje u 'slučaju Olmo': Španci znaju gdje nastavlja karijeru

Iza Dinamovog dragulja Danija Olma sjajna je sezona.

Osim što je u dresu Dinama postigao 12 pogodaka i pritom ubilježio devet asistencija, mladi fudbaler je sa selekcijom Španije do 21 godine postao i šampion Evrope, a ono što je pokazao nije prošlo 'ispod radara'.

Iz dana u dan se špekuliše o sudbini ovog 21-godišnjeg fudbalera koji je igrama zaludio fudbalsku javnost. Sve je izvjesnije da mladog veziste neće biti iduće godine u Zagrebu, njegovo ime skauti brojnih klubova imaju debelo podvučeno u svojim notesima, a Mundo Deportivo je, čini se, siguran gdje će nastaviti karijeru.

Iako je Olmo otvoreno govorio da preferira La Ligu i Bundesligu, ovaj medij navodi da bi mogao putem Luke Modrića i iz Dinama preći u Tottenham. Pregovori sa Spursima su navodno značajno napredovali u večernjim satima četvrtka i ne bi bilo iznenađujuće da svoju karijeru nastavi u londonskom klubu koji bi ga navodno platio 25 miliona eura.

"Mislim da je sada vrijeme za korak naprijed, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi. Ljeto je dugo", nagovijestio je transfer i sam Olmo.

Da će Olmo napustiti Maksimir uvjeren je i Dinamov trener Nenad Bjelica, koji je krajem prošle sedmice rekao da bi mu bilo čudno vidjeti ponovo mladog fudbalera kako nosi 'modri' dres.

Olmo je, podsjetimo, u Dinamo došao 2014. godine iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi