Ko kaže da Pijetlovi ne troše? Tottenham spreman ponovo oboriti transfer rekord

Nakon Francuza stiže i Argentinac?

Ko kaže da Pijetlovi ne troše? Tottenham spreman ponovo oboriti transfer rekord

Tottenham i gazda ovog kluba Daniel Levy su tokom godina stekli reputaciju "škrtica". Međutim, ovog ljeta se stvari izgleda potpuno mijenjaju.

Londonski klub do sada nije trošio astronomske cifre tokom prelaznih rokova, ali je ovog ljeta već pao transfer rekord Tottenhama.

Naime, Pijetlovi su prije tri dana ozvaničili transfer Tanguyja Ndombelea iz Lyona vrijedan 60 miliona eura, s tim što bi francuskom klubu mogli biti isplaćeni i bonusi ukupne vrijednosti od 10 miliona eura.

Tako je Tottenham dobio veliko pojačanje u veznom redu, a uskoro bi moglo stići još jedno.

Posljednje glasine govore da je Tottenham uputio novu bogatu ponudu na adresu Betisa za 23-godišnjeg Argentinca Giovanija Lo Celsa.

Riječ je o cifri od 68 miliona eura, u koju nisu uračunati eventualni bonusi.

Vjeruje se da Betis za sjajnog Argentinca traži 75 miliona eura, ali ne bi čudilo da dogovor sa Tottenhamom uskoro bude postignut. Šta više, pojedini britanski mediji prenose da je transfer Lo Celsa u Tottenham "80% završen".

Ukoliko Lo Celso zaista stigne u London, Tottenhamova potrošnja za ovo ljeto će doći do cifre od 140 miliona eura s obzirom da su Pijetlovi već osigurali i potpis mladog Jacka Clarkea iz Leedsa za nešto manje od 13 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se da bi Eriksen mogao ovog ljeta napustiti Tottenham, ali bi zarada od njegovog eventualnog transfera pokrila tek polovinu pomenute cifre.

Inače, Giovani Lo Celso je u Betis stigao prošlog ljeta, prvobitno na posudbu iz PSG-a, da bi španski klub po isteku iste otkupio njegov ugovor za 22 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti