Iznenađenje večeri: Luksemburg šokirao Francusku

Nula u Toulouseu

Iznenađenje večeri: Luksemburg šokirao Francusku

Endin Čaušević

Veliko iznenađenje večerašnjih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo desilo se večeras u Toulouseu gdje je Luksemburg osvojio bod protiv Francuske.

Trikolori su večeras očekivali lagano pobjedu protiv autsajdera Luksemburga, no sigurno da niko nije mogao ni sanjati da će ova utakmica završiti bez golova. Francuska je dominirala tokom cijele utakmice, ali jednostavno nisu uspjeli da pronađu put do mreže gola Luksemburga.

Francuska je u večerašnjoj utakmici imala preko 30 udaraca prema golu Luksemburga, dok je gostujuća ekipa samo jednom zaprijetila Francuzima. Ipak, hrabra odbrana Luskemburga uspjela je da odoli silnim napadima Francuske, te na kraju osvoji veliki bod, možda i najveći u historiji ove selekcije.

Nakon osam kola u grupi A na prvom mjestu nalazi se i dalje Francuska, ali ekipa Didiera Deschampsa ima sada samo jedan bod više od Švedske. S druge strane, Luksemburg je na petoj poziciji sa pet bodova koliko ima i fenjeraš Bjelorusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi