Deschamps ne kalkuliše: Jak sastav Francuske za Luksemburg

Deschamps ne kalkuliše: Jak sastav Francuske za Luksemburg

Reprezentacija Francuske će večeras u Toulouseu dočekati Luksemburg u sklopu 8. kola grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako Trikolori igraju protiv najslabije reprezentacije u grupi, selektor Didier Deschamps nije želio kalkulisati i od prvog minuta će na teren poslati vjerovatno najjači tim s kojim raspolaže, iako je to teško procijeniti s obzirom da su svi fudbaleri sa njegovog spiska zaista igrači svjetske klase.

Deschamps je večeras odlučio početi meč sa Mbappeom, a društvo u napadu će mu praviti Griezmann i Giroud koji će činiti pakleni trio.

Na golu će biti Lloris, dok će u odbrani zaigrati Koscielny, Umtiti, Kurzawa i Sidibe. Vezni red je rezervisan za Kantea, Lemara i Pogbu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bit će zanimljivo vidjeti kako će večeras proći Luksemburžani, a vrijedi podsjetiti da je mnogo snažnija Holandija prije tri noći primila četiri gola od moćne Francuske (4:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi