Iznenađujuće ime mijenja Lukakua na Old Traffordu
Francuski napadač je odigrao fantastičnu sezonu u Eintrachtu iz Frankfurta i lako bi se moglo desiti da ostvari veliki transfer (Foto: EPA)

United želi napadača Eintrachta

Iznenađujuće ime mijenja Lukakua na Old Traffordu

M. Šljivak

Manchester United spreman je tokom ljeta prodati Romelua Lukakua.

Belgijanac svim silama želi napustiti Old Trafford. Za njegove usluge je zainteresovan Inter, a rukovodstvo Crvenih đavola mu je saopštilo da može ići za 80 miliona funti.

Dok se sprema transfer ovog fudbalera, menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer traži zamjenu, a našao ju je u Eintrachtu iz Frankfurta.

Daily Mail tvrdi da bi novi fudbaler ekipe sa Teatra snova mogao postati Sebastien Haller. Radi se o 24-godišnjem francuskom napadaču koji iza sebe ima zaista sjajnu sezonu u Eintrachtu.

Haller i Luka Jović su fantastično sarađivali u napadu ekipe iz Frankfurta. Luka je ostvario transfer u Real Madrid, a Haller bi na kraju mogao završiti u Manchester Unitedu.

Ove sezone francuski fudbaler je odigrao 41 meč za njemački tim i ostvario je učinak od 20 golova i 12 asistencija, te je svojim igrama privukao veliku pažnju.

Haller je član ekipe iz Frankrurta postao 2017. godine. Stigao je iz holandskog Utrechta, a ranije je nastupao još za ekipu Auxerrea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova tržišna vrijendost trenutno je 40 miliona eura i vrlo bi se lako moglo desiti da njemački bundesligaš napravi još jedan spektakularan transfer.

Ugovorom je ovaj fudbaler za Eintracht vezan do 2021. godine, ali prava ponuda će ga sigurno ranije raskinuti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi