Iznenađujuće vijesti iz Juventusa: Dybala može ići, ako želi
Foto: EPA

U Barceloni već 'trljaju ruke'

Iznenađujuće vijesti iz Juventusa: Dybala može ići, ako želi

Sjajni Argentinac Paulo Dybala svojim partijama u Juventusu zadivljuje fudbalsku javnost, ali i navijače Stare dame, iz dana u dan. Ali izjava izvršnog direktora Juventusa, Giuseppea "Beppea" Marotte bi mogla zabrinuti sve simpatizere Bianconera.

Naime, Dybala se već neko vrijeme povezuje s mogućim transferom u Barcelonu, a sada je Marotta odlučio poručiti da sjajni Argentinac može otići u katalonski klub, ako to želi.

Marotta smatra da bi Juventus, u slučaju da Dybala zatraži transfer u Barcelonu, bio nemoćan, ali ističe i da nijedna zvijezda Stare dame nema otkupnu klauzulu. To, ipak, znači da Barca ne može, bez borbe, "oteti" 23-godišnjeg Dybalu.

"Igrač je taj koji odlučuje o svojoj sudbini, ako želi otići, nemoguće ga je zadržati...Otkupne klauzule su ključne u Španiji, ali su ih u Italiji imali samo Gonzalo Higuain i Miralem Pjanić. Protivim se otkupnim klauzulama za igrače", istakao je Marotta, aludirajući na želju Barce da dovede Dybalu, pa nastavio:

"Šteta od Neymarovog transfera se ne može lako procijeniti, a za mene to ide puno dalje od 222 miliona eura, koliko je Barca zaradila."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"90 miliona eura za Higuaina? Sve je to počelo nakon prodaje Pogbe, a mi smo zadovoljni Higuainom. On je važan za naš stil ige", prokomentarisao je Marotta i transfer Higuaina iz Napolija u Juventus.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi