Iznenađujući preokret u karijeri Kyliana Mbappea?
Foto: EPA

PSG pred kaznom UEFA-e

Iznenađujući preokret u karijeri Kyliana Mbappea?

M. Šljivak

Kylian Mbappe stigao je prošlog ljeta iz Monaca u PSG na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup od 180 miliona eura ovog ljeta.

Međutim, na kraju bi se vrlo lako moglo desiti da Parižani ostanu bez 19-godišnje zvijezde i to zbog kršenja financijskog fair playa.

UEFA bi vrlo lako mogla sankcionisati PSG zbog činjenice da krše uslove financijskog fair playa, a navodno sve vrlo pažljivo posmatra Manchester City.

Mbappe je želja menadžera Građana Pepa Guardiole i sigurno je da u plavom dijelu Manchestera jedva čekaju eventualnu kaznu za PSG, kako bi im propala mogućnost dovođenja sjajnog fudbalera, što namjeravaju iskoristiti i privoliti ga da dođe na Etihad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zadnju riječ će imati UEFA. Ipak, teško je očekivati da će do kazne i doći jer se krovna kuća evropskog fudbala do sada nije naročito pokazala kada je u pitanju kažnjavanje bogatih timova.

Realno je da će Mbappe ipak postati službeno član PSG-a za kojeg je prošle sezone u 46 utakmica postigao 21 gol uz 16 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi