Thomas Tuchel otpisao četvoricu fudbalera

Pola odbrane odlazi

Thomas Tuchel otpisao četvoricu fudbalera

M. Šljivak

Thomas Tuchel postao je nedavno novi trener francuskog prvaka PSG-a.

Njemački stručnjak izabran je od rukovodstva tima kako bi ih doveo do trofeja Lige prvaka, a odmah po dolasku je čelnicima saopštio imena igrača na koje ne računa.

Kako navodi Le Parisien, Tuchel je otpisao četvoricu defanzivaca za koje smatra da nemaju dovoljno kvaliteta za njegov tim.

On je otpisao Thomasa Meuniera, Danija Alvesa, Yurija Berchichea i Layvina Kurzawu. Oni će ovog ljeta moći da napuste klub, a Tuchel će potražiti druga rješenja na pozicijama koje pokrivaju.

Biće svakako interesantno vidjeti kako će se njemački stručnjak snaći u PSG-u. Očigledno je došao sa planom kojeg i vlasnici namjeravaju ispratiti kako bi se domogli titule prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Titule u Francuskoj više nikog ne zadovoljavaju i bogati vlasnici traže evropske trofeje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti