Iznenađujući transfer Robinha

Robinho u Sionu

Iznenađujući transfer Robinha

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Robinho napustio je nedavno kineski Guangzhou Evergrande.

Ovaj 31-godišnji fudbaler, koji iza sebe ima bogatu karijeru u kojoj je nastupao za evropske velikane Milan i Real, te bogati Manchester City uskoro će odabrati novi klub.

Iako se spominjala mogućnost povratka u ekipu Santosa, gdje je iskusni krilni igrač počeo karijeru, Robinho bi mogao potpisati za švicarski Sion.

Rukovodstvo ovog toma odavno želi da potpiše neko veliko ime. Spominjao se dolazak legendarnog Ronaldinha, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Sada su se okrenuli dovođenju još jedne bivše zvijezde Karioka, te se nadaju kako će konačno uspjeti da klub pojačaju nekim velikim imenom.

Robinho je karijeru počeo u Santosu, igrao je za Real Madrid, Manchester City i Milan, nakon čega je otišao u Kinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi