Izraelci optimistični: "Ako se sada ne plasiramo, kad ćemo?"

Vjeruju da mogu na EP

Izraelci optimistični: "Ako se sada ne plasiramo, kad ćemo?"

Edmir Škorić

Uz pivo i kobasice su se u nedjelju družili bivši i sadašnji izraelski reprezentativci, koji su pratili žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Izraelci od 1970. godine čekaju da se plasiraju na neko veliko takmičenje i vjeruju da bi mogli zaigrati na Euru u Francuskoj budući da po se turnir sa 16 proširio na 24 reprezntacije, pa će tako po dvije prvoplasirane uz najbolje treće reprezentacije u kvalifikacijama proći na EP.

Kako se može pročitati u izraelskim medijima, oni su svjesni kvaliteta naše i belgijske reprezentacije, ali uzdaju se u novi format takmičenja, svoje pojedine igrače u francuskoj Ligi 1, upornosti i sreći. Zaovoljni su i zbog toga što ih se pribojavaju i Belgijanci i Bosanci i Hercegovci...

"Sudeći prema reakciji onih koji su smješteni u grupi B s Izraelom čovjek bi rekao da se radi o reprezentaciji koja redovno igra na velikim turnirima, ali je činjenica da se od SP-a 1970. godine Izrael nigde nije plasirao", navodi Jerusalem Post.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako se nećemo sada plasirati na Svjetsko prvenstvo, onda kada ćemo?", izjavio je predsjednik Izraelskog nogometnog saveza Avi Luzon.

"Optimista sam. To je zanimljiva i izjednačena grupa. Možda se nismo plasirali na veliko takmičenje od 1970. godine, no imamo podršku svih kao nikada ranije", rekao je Eli Gutman, selektor Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.