Izraelcu ne daju da uđe u državu uprkos tome što je musliman

Problemi za napadača Salzburga

Izraelcu ne daju da uđe u državu uprkos tome što je musliman

Napadač RB Salzburga Munas Dabbur našao se u velikim problemima zbog kojih neće moći putovati na pripreme svog kluba.

Salzburg će uskoro otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate, a napadaču austrijskog prvaka je ambasada te zemlje odbila izdati vizu zato što je Izraelac.

Interesantno, Munas Dabbur je musliman ali mu ni to nije bilo od koristi u ovoj situaciji, te mu je definitivno zabranjen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

Inostrani mediji se već pitaju do kakvih bi problema došlo kada bi se, primjerice, reprezentacija Izraela plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a ostaje da se vidi kako će u Salzburgu reagovati na vijest koja će sigurno poremetiti njihove planove.

Inače, Munas Dabbur je u Salzburg stigao prošlog ljeta iz Grasshoppersa za šest miliona eura, a u prošlosti je nastupao i za Maccabi iz Tel Aviva.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Za reprezentaciju svoje zemlje je debitovao u junu 2014. godine i odigrao je šest utakmica uz jedan postignuti pogodak i to u kvalifikacijama za EP protiv Andore u grupi u kojoj je bila i reprezentacija BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi