Manchester United sav bijes iskalio na Betisu, Juventus jedva protiv Freiburga

Evropska liga

Manchester United sav bijes iskalio na Betisu, Juventus jedva protiv Freiburga

E. Oštraković

Manchester United se jako brzo oporavio od žestokog poraza od Liverpoola, te su danas u okviru 1/8 finala Evropske lige sa 4:1 na svom stadionu slavili protiv Betisa.

Krenuli su domaći jako ofanzivno, te su već u 6. minuti došli do vodstva. Rashford je bio strijelac gola za Manchester United.

Ipak, do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli doći do poravnanja. Juanmi je asistirao, a gol je postigao Perez. Sve to desilo se u 32. minuti, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Baš kao i prvo, Manchester United je sjajno otvorio i drugo poluvrijeme. Već u 52. minuti postigli su gol za 2:1. Strijelac je bio Antony.

Samo šest minuta kasnije Bruno Fernandes je nakon asistencije Shawa postigao gol za vodstvo Manchester Uniteda od 3:1.

Konačan rezultat postavio je Weghorst u 84. minuti utakmice, te je Manchester United gotovo sigurno obezbijedio prolaz dalje.

Oglasi

Juventus je u prvoj utakmici na svom terenu ostvario minimalnu pobjedu protiv Freiburga, a rezultat je bio 1:0 za domaće.

Uprkos velikom broju prilika, Juvenuts je uspio postići samo jedan gol, a strijelac je bio Angel Di Maria u 53. minuti utakmice.

Iako su odigrali katastrofalno prvo poluvrijeme Sevilla je u drugom poluvremenu uspjela postići dva gola i savladati Fenerbahče na svom terenu.

Prvo je u 56. minuti gol za 1:0 postigao Jordan, a konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Lamela u 85. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dobru utakmicu odigrali su i Šahtar i Feyenoord. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo.

Do vodstva su u 79. minuti stigli domaći fudbaleri kada je gol postigao Rakitskyi, ali je konačnih 1:1 postavio Bullaude u 88. minuti utakmice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Real razvalio liverpool, liv razvalio mancu, real meda nije mogao protiv betisa, manco razvalio betis, e golemo
3 1
Viper20
Pohvalno sto Ekipa Utda nije pala posle Liverpoola ali mn vise brine ovakav Juve koji cijelu sezonu na guzove vuce
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi