Sevillinih devet igrača nemoćno protiv Real Sociedada, Mallorca šokirala Atletico Madrid

Utakmice Primere

Sevillinih devet igrača nemoćno protiv Real Sociedada, Mallorca šokirala Atletico Madrid

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice 14. kola Primere u kojima su ostvareni zanimljvii rezultati.

Almeria je na domaćem terenu dočekala Getafe, te je ostvarila minimalnu pobjedu, a jedini gol viđen je u 26. minuti. Strijelac je bio Leo Baptistao.

Sevilla je sa dva igrača manje doživjela častan poraz na domaćem terenu od Real Sociedada. Već u 20. minuti Sorloth je pogodio za 0:1.

Osam minuta kasnije direktan crveni karton dobio je Rakitić, a samo šest minuta nakon toga Sevilla ostaje sa devet igrača jer je isključen i Nianzou.

Mendez je poveća vodstvo gostiju u 36. minuti na 0:2, a konačan rezultat od 1:2 postavio je Mir u 44. minuti, jer Sevilla nije imala snage da dođe do poravnanja u drugom poluvremenu.

Villareal je ostvario minimalnu pobjedu na teškom gostovanju kod Espanyola. Jedini gol viđen je u drugom poluvremenu utakmice.

Oglasi

Igrala se 64. minuta kada je vlastitu mrežu zatresao Lecomte, te je tako presudio svojoj ekipi, a Villarealu poklonio tri boda.

Posljednju utakmicu večeri odigrali su Mallorca  i Atletico Madrid, a na iznenađenje svih pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

Mallorca je pobjedu ostvarila golom iz 16. minute, a strijelac je bio Muriqi i to nakon asistencije Coste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pokušavali su nogometaši Atletico Madrida da postignu gol, ali to im nije išli od ruke, te su na kraju poraženi.

Najbliži poravnanju bili su u 21. minuti kada Morata uspijeva zatresti mrežu domaćeg golmana, ali je gol poništen nakon intervencije VAR-a i to zbog nedozvoljene pozicije.

Promo

Top Komentari

ubnt2
De ba Oštrakoviću promijeni profesiju svega ti...Onako ti govorim!!!!
2 0
Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi