Izvršni direktor kineskog kluba: Sezona bi trebala početi krajem juna ili početkom jula

Kao što se i pretpostavljalo

Izvršni direktor kineskog kluba: Sezona bi trebala početi krajem juna ili početkom jula

Čini se kako će nogometaši koji fudbalski hljeb zarađuju u Kini uskoro konačno na teren.

Kineska liga trebala je početi 22. febrauara, taj datum je mnogo puta pomjeran i još uvijek nije poznato do kada tačno.

Najnovije informacije iz te zemlje stigle su prije par dana i otkrile su da bi fudbalska sezona trebala početi krajem juna. To je danas potvrdio i izvršni direktor ekipe Guangzhou R&F Huang Shenghua. On kaže kako bi sezona mogla početi krajem juna ili početkom jula.

"U odnosu na trenutnu situaciju, sezona će početi krajem juna ili početkom jula. Ako počne tada, takmičenje neće biti skraćeno", poručio je on.

Virus Covid-19 prvo se pojavio upravo u ovoj zemlji i zaustavio gotovo sve aktivnosti.

Ipak, prije otprilike mjesec dana stvari su se vratile u normalu i ljudi su ponovo na ulicama. Vlasti su uprkos tome još uvijek oprezne i nisu dale zeleno svjetlo za početak sportskih dešavanja.

Ako situacija bude mirna kao što je trenutno i u narednim sedmicama, onda sigurno možemo očekivati da se riječi Shenghua obistine, odnosno da se Superliga vrati za otprilike dva mjeseca.

Nedavno smo iz Kine također dobili i informaciju kako košarka neće biti igrana barem do augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije