U jeku skandala Duško Tošić dobija ponudu koju je nemoguće odbiti!
(Foto: EPA) Tošić je karijeru počeo u OFK Beograd, da bi potom igrao za Sochaux, Werder, Portsmouth, QPR, Crvenu zvezdu, Betis, Gencerbirligi, Bešiktaš i Guangzhou

Ugovor života

U jeku skandala Duško Tošić dobija ponudu koju je nemoguće odbiti!

Ime nekadašnjeg reprezentativca Srbije Duška Tošića posljednjih dana je punilo novinske stupce zbog stvari koje nemaju puno veze sa fudbalom.

O navodnoj aferi Duškove supruge Jelene Karleuše i Igrača broj 6 je rečeno i previše, ali sada iskusni defanzivac ima priliku zaboraviti na čitav skandal. Tačnije, ima 8.500.000 razloga da to uradi.

Naime, kineski Guangzhou je spremio novi ugovor za Duška Tošića, a ukoliko ga prihvati zarađivat će pravo bogatstvo.

Iako se špekulisalo da bi Tošić mogao uskoro napustiti Guangzhou, njemu je, prema saznanjima portala MozzartSport.com, ponuđen ugovor života.

Naime, Guangzhou želi produžiti saradnju sa Tošićem do 2021. godine, a prema novom ugovoru bi godišnje zarađivao čak 8.500.000 eura, pa bi tako postao apsolutno najplaćeniji srbijanski igrač.

Tošić već ima ogromna primanja u Kini, pa tako prema aktuelnom ugovoru (koji važi do kraja 2020. godine) zarađuje 5.800.000 eura, ali Guangzhou izgleda želi po svaku cijenu zadržati 33-godišnjeg defanzivca u svojoj ekipi.

Inače, pojavile su se informacije da Beškitaš želi vratiti Tošića u svoje redove, ali je teško zamisliti da će Srbijanac odbiti produženje saradnje sa Guangzhouom, ekipom koju sa klupe predvodi njegov sunarodnjak, legendarni Dragan Stojković Piksi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi