Van Bronckhorst ima novi trenerski posao
EPA

Nekadašnji igrač Barcelone

Van Bronckhorst ima novi trenerski posao

Kineski Guangzhou R&F nije dugo tragao za novim trenerom nakon smjene Dragana Stojkovića.

Legendarni Piksi je vodio ovaj klub u prethodne četiri i pol godine, ali kako rezultati u posljednje vrijeme nisu bili zadovoljavajući, raskid saradnje je bio neminovan.

Guangzhou R&F je ekspresno imenovao Stojkovićevog nasljednika. U pitanju je još jedan proslavljeni fudbaler, tačnije Giovanni van Bronckhorst, kojem je ovo tek drugi klub u trenerskoj karijeri.

Prethodnih godina 44-godišnji Van Bronckhorst je radio u svom Feyenoordu s kojim je 2017. godine osvojio i naslov šampiona Holandije, a nakon što je ljetos napustio klub, sve do danas je bio bez angažmana.

Podsjetimo, Van Bronckhorst je svojedobno važio za jednog od najboljih fudbalera Holandije. Dres reprezentacije je oblačio čak 106 puta, a kroz bogatu karijeru je igrao za velikane poput Glasgow Rangersa, Arsenala, Barcelone...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi