"Ja živim vani, nagledao sam se svega, ali ovaj penal je sramota za fudbal!"

Trener Čelika nakon meča

"Ja živim vani, nagledao sam se svega, ali ovaj penal je sramota za fudbal!"

Fudbaleri Čelika danas su u Ugljeviku doživjeli težak poraz od 4:0 u okviru Premijer lige BiH.

Nakon meča na press konferenciji su govorili treneri Milenko Bošnjaković i Cihat Arslan.

"Cilj nam je bio da ostanemo u ligi, to smo ostvarili, ali neke pobjede su nam dale krila za Evropu. Ali, imali smo problema sa povredama i sa kartonima pred ovaj meč. Sedam igrača je prvi put nastupilo, a svi su ispod 21 godine. Čestitam domaćinu. Ali, sramota je za ovakvu ligu da se svira ovakav penal. Ja vani živim, igrao sam u Evropa ligi, a onaj penal me je postidio što se tiče fudbala. Igrače sam upozorio da protivnika moraju poštovati. Na gostovanju nije dovoljno da igrate kako smo mi danas. Mene je zapala odgovornost da ova ekipa ostane u ligi, a tako će i biti. Ako ovako nastavimo raditi, mislim da možemo biti još bolji. Što se tiče sljedeće godine, ne mogu ništa reći. Ovom klubu dajem poštovanje, imate predsjednika koji je mnogo uložio", rekao je nakon meča trener Čelika Cihat Arslan.

S druge strane njegov kolega Bošnjaković je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U definiciji fudbalske igre koliko je važna kondiciona priprema, toliko je važna i psihološka. Ja radim sa fenomenalnom skupinom momaka. Do sada sam morao da svoje ideje približim igračima, ali ne nekim naglim potezima. Kako odmiče vrijeme, postigli smo veoma korektan odnos i ja sam prezadovoljan kako se ovi igrači ponašaju. Mi idemo kolo po kolo, bojali smo se današnje utakmice. Čelik je vrlo opasna ekipa, ja itekako respektujem njihovog trenera. Oni su hit ovog prvenstva. Suđenje neću nikada da komentarišem, ni kada je pozitivno, ni kada je negativno. Čeliku želim puno sreće u nastavku prvenstva", kazao je on.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
zenicki jadovi
17 1
hadys
nama uvijek neko drugi kriv.Ne znaju igrati,investitor kriminalac i to je ti
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi