Zvijezda 09 pregazila Čelik, GOŠK pakuje kofere za niži rang

Pobjedu upisala i Krupa protiv Tuzle Cityja

Zvijezda 09 pregazila Čelik, GOŠK pakuje kofere za niži rang

E. Čaušević

Fudbaleri Zvijezde 09 danas su pred svojim navijačima pregazili Čelik i slavili sa 4:0 i tako gotovo osigrali opstanak u društvu najboljih.

Zvijezda 09 je odlično otvorila utakmicu i povela sa 1:0 već u šestoj minuti kada je siguran s bijele tačke bio Huseinbašić.

Čelik je pokušao da se vrati u meč, ali nisu iskoristili nekoliko solidnih šansi. Zvijezda je to kaznila u 44. minuti kada je Predragović postigao fantastičan gol za 2:0.

Nakon sam deset minuta igre u nastavku domaći su poveli sa 3:0, a odličan pogodak iz slobodnjaka zabio je Huseinbašić. Pitanje pobjednika riješio je Govedarica koji je postavio konačnih 4:0.

Kofere za Prvu ligu FBiH lagano može da pakuje GOŠK koji je danas na svom terenu poražen sa 2:1 od ekipe Radnika. GOŠK je odlično počeo i poveo golom Gržana, no Radnik je preokrenuo do kraja meča.

Prvo je Maksimović poravnao iz penala na 1:1, dok je u samom finišu Radnik došao do pobjede golom Hadžića.

Pobjedu u ovom kolu ostvarila je i Krupa koja je s minimalnih 1:0 pobijedila Tuzlu City golom Siniše Babića. Krupa je sada na 11. mjestu sa 24 boda, dok je GOŠK sada zanji sa jednim bodom manje.

Tuzla City je deseti sa šest bodova više od Krupe, dok je Zvijezda 09 sada na devetom mjestu s 31 bodom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer lige BiH, 28. kolo:

Zvijezda 09 - Čelik 4:0
GOŠK - Radnik 1:2
Krupa - Tuzla City 1:0

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Pa ovi iz Tešnja i kače se za Čelik,sve njihove zvjezde preko perče lopova i kuje koja je pokrala čelik dolaze iz Tešnja,više je iz Toška igrača iz juniora završilo u Čeliku nego iz juniora Čelika,zajvaljujuči brkiču,porči,perči i sarajliču,ato Fudo zašto vračaš pokradene pare u čeliku,umjesto da im svim bivšim presjednicima i direktorima složiš krivične ti ih još nagradio rwprogramom od grada..ugasit ga i krenuti sa 0,,a pozatvarati sve koji su bili na funkcijama svih 23 god...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi