Sarajevo epicentar dešavanja, fenjeraši hvataju "posljednji voz"
Derbi kola će biti odigran na Grbavici, a snage će odmjeriti Željezničar i Široki Brijeg

Danas se igraju mečevi 28. kola Premijer lige

Sarajevo epicentar dešavanja, fenjeraši hvataju "posljednji voz"

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Svih šest mečeva 28. kola Premijer lige BiH bit će odigrano danas. Epicentar dešavanja bit će Sarajevo. U bh. prijestolnici su na programu dva susreta. 

Lider na premijerligaškoj tabeli, ekipa Sarajeva će dočekati Mladost. Bordo tim je uzdrman, kao što je Husref Musemić i najavio "crvena lampica je upaljena" i jasno je da njegovi izabranici moraju početi da pobjeđuju na domaćem terenu.

Gosti iz Doboja kod Kaknja na najveći bh. stadion dolaze rasterečni, ali i oslabljeni s obzirom da u kadru neće biti suspendovanih Filipa Arežine, Aladina Isakovića i Asanija Djeljiljaja. Pobjeda nad GOŠK-om u prethodnom kolu je donijela sigurnost i mir u kući što se ne može reći za njihovog današnjeg protivnika.

Sarajevo na posljednja tri domaća susreta nije zatreslo protivničku mrežu, a Husref Musemić današnji susret vidi kao moguću prekretnicu.

"Mislim da je Mladost kvalitetan protivnik, imaju dobre igrače. Obva utakmica nam je prekretnica, ne samo u smislu bodova, već u psihičkom smislu. Atmosfera je dobra još uvijek, ovo nas nije uzdrmalo. Svaka ekipa uđe u rezultatsku krizu, pa tako i mi. Nadam se da ćemo se što prije iz nje izvući", rekao je Husref Musemić u najavi utakmice.

Iskusni stručnjak neće moći računati na povrijeđene Mersudina Ahmetovića, Almira Bekića te Selmira Pidru. Meč na popularnom Koševu počinje u 17 sati.

Tri sata kasnije na Grbavici će biti odigran derbi kola između Željezničara i Širokog Brijega. Plavi će imati imperativ pobjede u ovom duelu, neophodni su im bodovi protiv direktnog rivala na izlazak na euroscenu.

Amar Osim je istakao da neće podcijeniti Širokobriježane te da će pokušati iskoristiti slabosti rivala iz Hercegovine.

"Pobjediti Krupu nije bilo lako, nikoga nije lako pobijediti što se i vidi po rezultatima. Fakat se svi u ovoj ligi bore za nešto i protiv svakoga je teško. Imamo dobro raspoloženje, protivnika respektujemo maksimalno što zbog rezultata što zbog pozicije na tabeli. Ne igramo protiv protivnika kojeg možemo podcijeniti", rekao je Osim koji neće moći računati na suspendovane Ermina Zeca i Sinana Ramovića.

Široki Brijeg u popularnoj Dolini ćupova igra tradicionalno dobro, posljednji duel ova dva rivala je završen trijumfom današnjih gostiju rezultatom 2:3 zbog čega i večeras treba očekivati dobru i zanimljivu utakmicu.

Bitan meč igra se i u Mostaru. Zrinjski će od 17 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom dočekati Slobodu. Plemićima su potrebni bodovi za titulu, a Crveno-crnim za plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu.

"Imperativ pobjede nam nameće jedan takav ofanzivan sistem. Sloboda je pobjedom protiv Sarajeva pokazala da su jaka, čvrsta i karakterna ekipa jer su se s 1:0 vratili na 2:1. Doći će tu da nastave jednu dobru seriju igara i to je ekipa koja ima kvalitet i kompaktnost. Pokazuju zajedništvo i to je ruka trenera koji drži ekipu kompaktnom i vidi se da nema tu pod navodnicima zvijezda i sve je podređeno ekipi. Vjerujem da će i ovdje doći odigrati čvrsto nazad i pokušati nas iznenaditi kontrama jer ćemo mi biti ti koji ćemo diktirati tempo i oni će čekati naše greške koje moramo svesti na minimum", rekao je Blaž Slišković u najavi susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zlatan Nalić na raspolaganju neće imati suspendovane Edisa Smajića, Antonia Vidovića i Gorana Vukliša.

U Gabeli će snageodmjeriti GOŠK i Radnik, Krupa će biti domaćin Tuzla Cityju, dok će Zvijezda 09 dočekati desektovani Čelik. Ishodi ovih duela dat će jasniju sliku oko borbe za opstanak u društvu najboljih. Domaćinima "gori pod nogama" i sigurno će biti pod većim pritiskom da ostvare trijumfe. Sve tri duela počet će u 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pizduni iz Tuzle će pasti nakon tri minute. Gamad je to.
5 0
Metropoljac
Sarajevo će danas nadoknaditi sve što su propustili u prethodna tri meča. Minimalno će biti tri razlike.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi