Obrukao se za dva života - Jedan od najvećih promašaja ikad viđen je u BiH

Nevjerovatno šta je uradio

Obrukao se za dva života - Jedan od najvećih promašaja ikad viđen je u BiH

E. Škorić

Sa bosanskohercegovačkih terena često nam dolaze video materijali koje svrstavamo u rubriku "vjerovali ili ne". Često to budu tučnjave, sudijske lakrdije, nesvakidašnje situacije ili veliki promašaji. Upravo jedan takav viđen je minulog vikenda na stadionu NK Jablanica iz Barica.

Jablanica je u ligaškom meču pobijedila Krušik sa 3:1. Na stadionu "Gaj" Baricama su upisana vrijedna tri boda, a strijelci su bili dva puta Mario Tadić i jednom Ahmet Halilbašić.

No, iako nije bio strijelac, Mahir Mušić je svakako neko ko je na sebe skrenuo najviše pažnje.

Igrala se 71. minuta kada je nogometaš domaće ekipe pobjegao odbrani Krušika, izašao sam na golmana gostiju, sjajno ga obišao, a onda pogodio prečku.

Nakon toga, bacio se na pod i uhvatio za glavu, svjestan da je promašio nemoguće.

Oglasi

Istina, bilo je i većih promašaja i u BiH i širom svijeta, ali ovaj Mušićev svakako spada u kategoriju onih nemogućih. U milion sljedećih ovakvih situacija postigao bi pogodak, ali ovaj put lopta jednostavno nije htjela u gol.

Na njegovu sreću, njegovi saigrači bili su na visini zadatka, dali su još jedan gol i slavili pobjedu, pa se ovaj promašaj nije skupo platio, zbog čega je najsretniji upravo protagonist naše priče.

Inače, Jablanica je trenutno član Druge lige Tuzlanskog kantona grupa Jug, a sada zauzima osmo mjesto sa 23 boda, dok je vodeća Mladost sa 44 boda.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Krušik je treći sa 37 bodova, koliko ima i drugoplasirani Rudar.

U 21. kolu Jablanica gostuje kdo OFK Tuzla, a Krušik je domaćin ekipi FK Partizan. Ti mečevi na programu su narednog vikenda.

Top Komentari

hamdi kurtes
Ubi se konju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi