Jablonec ponižen u gostima kod Betisa

Andalužani slavili sa 6:0

Jablonec ponižen u gostima kod Betisa

Edmir Škorić

Najefikasnija momčad u četvrtak navečer, u revanš utakmicama play-offa Evropske lige, bio je Betis.

Betis je ugostio Jablonec i deklasirao goste iz Češke sa 6:0. Domaći navijači su na Benito Villamarin stadionu u Sevilli mogli da uživaju.

Golijadu je otvorio Ruben Castro u 18. minuti pogotkom za 1:0. Deset minuta kasnije autogolom Benesa Andalužani su poveli s 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Na treći gol čekalo se svega pet minuta u nastavku, kada ej Javier Matilla pogodio. Jorge Molina u 57. minuti pogđa za 4:0. Peti gol za Betis postiže Bryan Rodriguez u 73. minuti, da bi tačku na i stavio Xavi Torres u 81. minuti.

Betis je i u prvom duelu slavio, a tada je rezultat u njihovu korist glasio 2:1. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, play-off, uzvrati:

Betis - Jablonec 6:0 (Castro 18, Benes 28 - ag, Matilla 50, Carballo 73, Torres 81 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.