Jabuka ne pada daleko od stabla: Ronaldinhov sin potpisao prvi ugovor

Krenuo očevim stopama

Jabuka ne pada daleko od stabla: Ronaldinhov sin potpisao prvi ugovor

Jabuka ne pada daleko od stabla, a to dokazuje i Joao Mendes, sin legendarnog brazilskog fudbalera Ronaldinha.

Ronaldinho je igrajući za Barcelonu slovio za jednog od najboljih fudbalera na svijetu, njegovi golovi i potezi predstavljali su pravu atrakciju, a fudbalu se okrenuo i njegov 14-godišnji sin Joao Mendes.

Inostrani mediji prenijeli su da je Ronaldinhov sin potpisao ugovor na pet godina sa brazilskim Cruzeirom, a potpisu je prethodio probni period kroz koji je Joao Mendes oduševio čelnike kluba.

"Danas smo potpisali ugovor sa Joaom Mendesom, koji ima puno potencijala i interesantne karakteristike i za kojeg vjerujem da će uskoro početi da radi sa našim profesionalni timom", izjavio je direktor Cruzeira Amarildo Ribeiro, pa potom dodao:

"On je visok igrač sa visokim nivoom tehničkih kvaliteta. Igrač je koji može da igra u šesnaestercu i kao drugi napadač. Za svoju visinu je veoma brz i ima jako dobru završnicu", istakao je Ribeiro naglasivši da nije presudila očeva reputacija.

Ponosan zbog prvog ugovora u karijeri nije skrivao ni Joao Mendes, koji je, kako tvrde inostrani mediji, na prvim treninzima skrivao ko mu je otac kako bi se mogao osloniti isključivo na vlastite vještine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi