Osvojio je Ligu prvaka, a sada Grealish ima novi cilj: "Očajnički želim taj trofej"

Šansu će imati već za nekoliko dana

Osvojio je Ligu prvaka, a sada Grealish ima novi cilj: "Očajnički želim taj trofej"

Eldar Ganibegović

Jack Grealish osvojio je s Manchester Cityjem Ligu prvaka u junu ove godine, no već sada ima novi cilj. Želja mu je osvojiti trofej za koji se borio dva puta i oba puta izgubio.

Manchester City je u junu ove godine osvojio Ligu prvaka savladavši Inter s 1:0 u finalu, a trofej i medalja tako su otišli u ruke i Jacku Grealishu.

Engleski reprezentativac nije se trijeznio i poznata su sva njegova ludovanja koja je pravio, no sada ima novi cilj.

Sada je došlo vrijeme za nove izazove i već početkom augusta Manchester City će imati šansu osvojiti novi trofej, a u pitanju je Community Shield.

Upravo je taj trofej naredna velika želja Jacka Grealisha, koji je s Manchester Cityjem dva puta gubio utakmicu za taj trofej.

Oglasi

"Rekao sam nekolicini momaka da očajnički želim da osvojim Community Shield. Ovo je treća godina da sam ovdje i izgubio sam dva od ovih finala. Očajan sam.

Kao fudbaler, želite da osvojite što je više moguće, ali želite i da osvojite sve barem po jednom. Ovo je ono što želim. Barem jednom", rekao je Grealish.

Finale Community Shielda na programu je 6. augusta na kultnom Wembleyju, a protivnik Manchester Cityja biti će Arsenal. 

Prije toga, Manchester City će odigrati još jedan prijateljski meč i to protiv Atletico Madrida 30. jula. 

Grealish je s Manchester Cityjem do sada osvojio Ligu prvaka, FA Cup i dva puta englesku Premier ligu, što znači da mu nedostaje i EFL Cup, UEFA-in Superkup i FIFA-ino klupsko Svjetsko prvenstvo i sve te trofeje moći će osvojiti ove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi