Manchester City je odustao od Messija jer Pep želi igrača od 112 miliona eura

Grealish nova želja Guaridole

Manchester City je odustao od Messija jer Pep želi igrača od 112 miliona eura

E. Škorić

Iako je izgledalo da bi Lionel Messi mogao na zimu ili najkasnije na ljeto 2021. godine obući dres Manchester Cityja, engleski mediji tvrde da je došlo do zaokreta i da čarobnjak iz Rosarija više nije u planovima Građana.

Pep Guardiola je imao priliku da zajedno s Messijem osvaja trofeje u Španiji, pa je bilo donekle logično i za očekivati da Messi, ako već planira otići iz Barcelone, odluči doći kod Pepa u Englesku.

Ali Sky Sports je danas objavio da City ne planira dovesti Messija čak ni besplatno. Prvi razlog je što puni 34 godine, a drugi je taj što svejedno za igrača u tako poznim godinama traži nenormalno visoku platu.

U međuvremenu, Pep želi kapitena Aston Ville i reprezentativca Engleske Jacka Grealisha (25). Radi se o ofanzivnom veznjaku kojeg krasi napadačka igra i ima sve ono što je Pepu potrebno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep je već neko vrijeme skautirao Grealisha, koji je ranije bio velika želja Manchester Uniteda, a smatra se da će već u januaru poslati ponudu za njega. Iako vrijedi 40-ak miliona eura, Aston Villa je uvjerena da može dobiti najmanje 112 miliona za igrača koji je postigao pet golova i upisa šest asistencija ove sezone u Premier ligi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Odustali od besplatnog igrača da bi platili ovoga 112 milliona hahahha
8 0
Maestro
Odličan igrač nema šta ali što je mnogo baš je to previše ali sumnjam da će Pep tolike pare potrošiti na njega
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi