Na pomolu iznenađujući transfer Wilsherea: "Razgovarat ću s nekim iz klub..."

Englez traži novi angažman

Na pomolu iznenađujući transfer Wilsherea: "Razgovarat ću s nekim iz klub..."

A. Čaušević

Jack Wilshere je još uvijek bez kluba nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Bournemouthom.

Wilshere, svojevremeno veliki talenat engleskog fudbala, se nedavno našao u centru pažnje sa emotivnom porukom.

"Moja djeca su u godinama u kojima razumiju. Posebno Archie, koji ima devet godina. On zapravo razgovara sa mnom, govoreći: 'Šta je sa MLS -om?' ili 'Zašto ne igraš u La Ligi? On voli fudbal i zna sve o njemu. Teško mu je to objasniti. Reći će mi: 'Kako to da te nijedan klub ne želi?' Ne znam. Ali kako da mu to objasnim? Imaju prijatelje u školi i znate kakva djeca mogu biti, prilično brutalna.'Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Da, to je teško", kazao je tada Wilshere.

Proteklih sedmica 29-godišnji veznjak je trenirao sa članom Serije B, Comom, ali prema svemu sudeći vratit će se u Arsenal gdje je i proveo većinu karijere.

"Biti s važnim igračima, međunarodnog nivoa i trenirati s njima mi može samo pomoći. Biti u ekipi bit će nešto važno", rekao je Wilshere za Sky Sports.

"Siguran sam da ću u naredna dva dana imati razgovor s nekim iz kluba", poručio je veznjak nakon što je prije nekoliko dana Mikael Arteta otvorio vrata povratka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa samo 16 godina dospio je do prvog tima Arsenala, te se predviđalo da će doći do samog vrha. Povrede su mu poremetile karijeru i prije nekoliko mjeseci je ostao bez posla nakon dvogodišnjeg boravka u West Hamu i sada poslije kratkog vremena u Bournemouthu.

Inače, Arsenal se ne može pohvaliti ulaskomo u novu sezonu Premiershipa jer su na četiri utakmice upisana tri poraza. U posljednjem meču s minimalnih 1:0 savladan je Norwich City.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
posto si besplatan. Probaj u Barceloni.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi