"Nisam želio u Arsenal, ali došao sam zbog porodice kojoj je trebao novac"
Foto - EPA

Iskren odgovor Emiliana Martineza

"Nisam želio u Arsenal, ali došao sam zbog porodice kojoj je trebao novac"

M. Šljivak

Argentinski golman Emiliano Martinez (29) stigao je 2010. godine u Arsenal.

Član prvog tima postao je dvije godine kasnije, ali nikada nije dobio pravu šansu da stane među stative. Često je išao na posudbe, da bi 2020. godine napravio transfer u Aston Villu.

To se ispostavio kako fenomenalan potez. Martinez je odradio sezonu karijere, postao je broj jedan u reprezentaciji Argentine i brani zaista čudesno.

Sjajni 29-godišnji golman otkrio je u razgovoru za El Pais da uopšte nije imao želje da dođe u Arsenal kao tinejdžer, ali da je to učinio zbog porodice koja finansijski nije najbolje stajala.

"Arsenal je došao po mene i trener Independientea Pepe Santoro mi je rekao da je to šansa koja se dobija jednom u životu. Isto su razmišljali moji agenti i porodica. Više je to bila njihova odluka", rekao je Martinez za El Pais i nastavio je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRwMH4NME4u/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam želio ići. Ne žalim zbog toga, ali htio sam igrati za Independiente. Razmišljao sam da ću zaigrati za dvije godine u prvom timu ako bih ostao. Porodica je međutim imala finansijskih problema i u Arsenal sam otišao više zbog toga nego iz sportskih razloga", iskreno je rekao Martinez.

U Arsenalu je 29-godišnji golman odigrao samo 38 utakmica. Išao je na brojne posudbe, pa je tako nastupao za Oxford, Sheffield Wednesday, Rotherham, Wolverhampton, Getafe i Reading.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Pa to i jest klub za takve stvari,neces doc u arsenal zbog titula i pobjeda
15 8
Ade1
Ma napustio si na vrijeme inače bi se borio sa opstanak u PL
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi