Ne smije ni primirisati kantini: Prije dvije godine plaćen skoro 100 miliona, danas protjeran!
FOTO: Jadon Sancho je protjeran iz trening kampa prve ekipe Uniteda

Strmoglavi pad 23-godišnje fudbalske zvijezde

Ne smije ni primirisati kantini: Prije dvije godine plaćen skoro 100 miliona, danas protjeran!

Admin Čaušević

Svojevremeno jedan od najvećih svjetskih talenata sa 23 godine tone ka dnu i to vlastitiom krivicom. Da bi se vratio u prvi tim treba uraditi samo jedno i dok se dvoumi danas je ponižen kao rijetko ko.

Jadonu Sanchu su zabranjeni prilazi svim objektima prve ekipe Manchester Uniteda izvještavaju mediji sa Ostrva. Ovaj 23-godišnjak je izbačen iz seniora Crvenih đavola nakon javnih kritika na račun menadžera Erika ten Haga.

Nizozemski trener je upozorio Sancha da ne trenira dovoljno dobro da se izbori za mjesto u ekipi za utakmicu Arsneal - Manchester United. Taj susret se igrao 3. septembra i Topnici su slavili sa 3:1.

Ali Sancho je uzvratio na društvenim mrežama, opisujući sebe kao "žrtvenog jarca" te je u biti svog trenera nazvao lažovom što je bila kap koja je prelila čašu.

Sancho od tada nije nastupao za Untieda i izbačen je s treninga prve ekipe pod nemilosrdnim stavom Ten Haga iako se neki drugi igrači ne slažu s tim potezom.

Oglasi

U ponedjeljak navečer Mirror je objavio da Sanchunije dopušteno ulaziti ni u jedno područje u trening kampu u Carringtonu za seniorsku ekipu, uključujući i kantinu.

To znači da Sancho ruča zajedno s igračima akademije Crvenih đavola kao i da trenira s njima bez datuma povratka da se vrati u prvi tim.

Britanski mediji tvrde da je Ten Hag voljan popustiti i dočekati Sancha natrag raširenih ruku i to pod jednim ključnim uslovom.

Rat Ten Haga i Sancha traje već sedmicama

"Postoji jednostavan način da se riješi ova situacija, a to je da se Jadon izvini menadžeru. Nešto mora ponuditi, a mendžer to neće prvi uraditi", kazao je neimenovani izvor za Mirror.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se ne nađe rješenje, Ten Hag će sigurno željeti prodati Sancha i to već u narednom prijelaznom roku. Odlazak u Saudijsku Arabiju vjerovatno bi bio u planu, pogotovo s obzirom na to da Sancho na Old Traffordu sedmično zarađuje više od 400.000 eura.

Englez je u Manchester United stigao prije dvije godine iz Borussije Dortmund za 85 miliona eura, od tada je skupio svega 82 nastupa uz 12 postignutih golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Gdje su navijači manče kockastih glava sto drugim timovima broje pare hehehe 100 miliona a izbačen ko iz velikog brata hahaha
1 0
Krivaja Zavidovići
Kako je igrao u Borusiji, ali krivi izbor kluba. Bolje bi bilo da se vratio u Siti, ali veliko je pitanje da li ga je Gvardiola htio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti