Jadon Sancho izgubljen, Manchester United se odmah okrenuo planu B

Jadon Sancho izgubljen, Manchester United se odmah okrenuo planu B

E. Škorić

Nakon što je iz Borussije Dortmund stigla najava da će Jadon Sancho ostati u klubu i naredne sezone, Manchester United je morao da mijenja plan.

Plan A je bio Sancho, a kada je on propao - kreće plan B. Kako javljaju brojni mediji u Engleskoj i Italiji, to će biti mladi napadač Fiorentine Federico Chiesa, a treća opcija je Douglas Costa iz Juventusa.

"Planiramo Sancha imati u svom timu ove sezone, odluka je konačna. Mislim da to odgovara na sva naša pitanja. Prošlog ljeta prilagodili smo Jadonovu platu da odgovara razvoju njegovih predstava. Dakle, u kontekstu smo mu već produžili ugovor do 2023. godine", rekao je direktor Borussije Michael Zorc i poprilično rastužio sve navijače u Manchesteru.

Chiesa, koji je dvije godine stariji od Sancha (20), može da igra na svim pozicijama u napadu i zbog toga je tražena roba i zbog toga je zapao za oko Ole Gunnaru Solskjaeru. Fiorentina zna da su brojni velikani zainteresovani za Chiesu i ne želi ga pustiti za manje od 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je opet znatno manje od 100-120 miliona eura koliko bi United morao da plati Borussiji za Sancha. Iskusnija alternativa za Sancha je Douglas Costa koji puni 30 godina i on nije di+o Juventusovih planova za budućnost, a povezuje se i sa Manchester Cityjem.

On bi trebao da košta od 30 do 40 miliona eura, što je prednost, ali vjeruje se da je Unitedu primarni cilj talentovan i mlad napadač kao što su Sancho ili Chiesa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi